Ons activiteitenaanbod vind u op deze pagina.

Swamp Tiener Chill-avond

Vrijdag 6 en 20 november
Groep 7/8 van 19:00-20:30 uur
V.O. 12+ van 20:30-22:00 uur

Wat kost dat dan? Entree en limonade zijn gratis, andere consumpties zijn te koop.
wat kan je bij ons doen? Xbox, Wii, PlayStation, voetbaltafel, tafeltennis, voetbal, films, spelletjes en muziek.

Locatie: Molenweg 25 in Wijdenes.

Halloween Fright Night

INSCHRIJVINGEN GESTOPT!

Beleef op zaterdag 31 oktober een sensationele spooktocht in het donker dwars door ons grote terrein .... durf jij??

20:00-20:45 uur groep 5/6

21:00-21:45 uur groep 7/8 

22:00-22:45 uur V.O. 12+

Kom jij ook verkleed?
Ouders verboden, Corona-RIVM-proof!
Locatie: Kerkbuurt 52 in Wijdenes.
Gratis toegang, reserveer je plek op via de inschrijfpagina op deze website.

Sport na school in Wijdenes

Na een klein onderzoek onder de leerlingen gedaan te hebben blijkt er niet veel naschoolse sport te zijn in Wijdenes zelf. Als kinderen willen sporten moeten ze veelal buiten het dorp aan de slag.
Er blijkt behoefte te zijn aan meer buitenschoolse (sport) activiteiten in Wijdenes. Daarom ben ik een samenwerking aangegaan met de Brede School ’t WijdeNest waarbij we tot het volgende idee zijn gekomen: een wekelijks naschools moment, waarvan de inhoud om de week wisselt.

De opzet is dat de kinderen om de week een sportles krijgen van mij en de andere week een activiteit van een van de ouders.
Nu ben ik op zoek naar ouders met een talent die op de donderdagmiddag van 14:30-15:30 samen met de kinderen een sportactiviteit willen doen. Ook kunnen we in samenwerking met de Brede School ’t WijdeNest kijken wat er op het gebied van cultuur te organiseren is. I.V.M het corona virus zal niet alles mogelijk zijn. Wij zullen tijdens deze lessen de richtlijnen van het RIVM in acht nemen.

Lijkt het u leuk om samen met de kinderen een keer een leuke middag te beleven, geef je dan snel op via mdevent@teamsportservice.nl dan kunnen we daarna verder in contact gaan over wat u wilt doen, hoe vaak en hoe we dat kunnen inplannen.


Met sportieve groet,
Marco de Vent.

 

Opgroeien en opvoeden

Ouder Kind Adviseur; voor vragen of zorgen over opgroeien en opvoeden.
Wie zijn uw Ouder Kind Adviseur? Caroline van Duuren is er voor de kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar en hun ouders/verzorgers. Elles Keuper is er voor de kinderen van 6 tot 12 jaar en hun ouders/verzorgers.
 
Wat doen zij? Zij bieden:
• Opvoedondersteuning aan ouders, bijvoorbeeld bij opvoedingsproblemen of bij ingrijpende gebeurtenissen zoals een overlijden of een echtscheiding;
• kinderen een luisterend oor en geeft steun en tips;
• ondersteuning aan de peuter- en basisschool, bijvoorbeeld door mee te denken/praten over kinderen waar zorg om is (alleen met toestemming van de ouders);
• hulp en ondersteuning aan ouders bij het doorverwijzen naar andere hulpverlening.
 
Voor wie is de Ouder Kind adviseur? Voor álle ouders, kinderen, pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Snel en goed bereikbaar: zij bezoeken elke peuter- én basisscholen in de gemeente Drechterland. Toegankelijk en informatief: zij organiseren de aanschuiftafels. Caroline bezoekt de koffieochtendjes op peuterscholen. Elles doet het inloopspreekuur op aantal scholen.
Wanneer een Ouder Kind adviseur? Bij vragen of zorgen over opvoeden en opgroeien. De Ouder Kind adviseur biedt advies én hulp en laat niet los tot geregeld is wat nodig is voor het kind.
Hoe meldt u zich aan? Zonder verwijzing kunt u zich aanmelden via de peuter of basisschool of direct bij de Ouder Kind adviseur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor verdere informatie staan zij u graag te woord. Een terugkoppeling naar school is niet verplicht, maar wel wenselijk in het belang van uw kind.
 
Contactgegevens zijn:                                                                       
c.vanduuren@drechterland.nl  T: 0647462377                  
elles@opvoedpakket.nl  m:0646442726
 
 
Cursus Positief Opvoeden - GGD Hollands Noorden
De cursus Positief Opvoeden is voor opvoeders met kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. Deze cursus bestaat uit vijf groepsbijeenkomsten van twee uur waarin je informatie krijgt en opvoedingsvaardigheden leert. Het is fijn om met andere ouders te praten en te horen dat je er niet alleen voorstaat.  Investeren in de toekomst loont! 
 
Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kun je telefonisch van maandag t/m donderdag van 08.30 - 15.00 uur en vrijdag van 08.30-12.00 uur terecht bij het cursusbureau via telefoonnummer 088 - 01 00 557 of e-mail cursusbureau@ggdhollandsnoorden.nl.
Deze cursussen worden gratis aangeboden.

Inschrijfformulier

Op deze pagina kan het inschrijfformulier worden ingevuld voor de activiteiten van Brede School 't WijdeNest. Voor meer informatie over de activiteiten verwijzen wij naar ons activiteitenprogramma op deze website.

Spelregels

Inschrijven voor cursussen en activiteiten kunt u doen via ons digitale inschrijfformulier welke u vind onder de button; inschrijfformulier. Deelnemen kan alleen als u of uw kind woonachtig is in Wijdenes, Oosterleek of Schellinkhout.

Brede School 't WijdeNest

Brede School ’t WijdeNest is opgericht in 2004 en is een van de eerste Brede Scholen in Nederland.