Ons activiteitenaanbod vind u op deze pagina.

Brede School ’t WijdeNest bestaat 15 jaar

Dat gaan wij vieren met een wereldfeest!

’t WijdeNest is een van de allereerste Brede Scholen in Nederland en bestaat al sinds 2004. De afgelopen 15 jaar hebben we wij dan ook al heel veel leuke, educatieve activiteiten georganiseerd. Ons feestje gaan wij muzikaal vieren.

Alle schoolkinderen gaan op vrijdag 18 oktober een wereldtournee beleven. De Klankenkaravaan komt langs met mega veel instrumenten en gaat met elke groep een unieke wereldproductie instuderen. Van 8:30 tot 10:00 uur zijn alle ouders en betrokkenen van ‘t WijdeNest op school uitgenodigd om onder het genot van een kopje koffie of thee met taart een kijkje te nemen bij de workshops. Als afsluiting een mega-optreden waarvoor het hele dorp is uitgenodigd! Deze voorstelling is voor iedereen en gratis. Jullie komen toch ook?

Koffie of thee met taart van 8:30 tot 10:00 uur op school voor alle ouders en betrokkenen van ‘t WijdeNest.

Voorstelling inloop 12:45 uur. Aanvang 13:00-14:00 uur.
Locatie: gymzaal de Wiekslag, Molenweg 25 in Wijdenes.

SWAMP Chill-avond

Wanneer? vrijdagavond 27 september, 11 en 25 oktober 2019.

Hoe laat? 19:00 tot 21:30 uur.

Voor wie? Combinatieklassen 7/8, groep 8 en 12 + voortgezet onderwijs.

Wat kost dat dan? Entree is gratis, consumpties zijn te koop, limonade is gratis.

Wat kan je bij ons doen? Xbox, Playstation, voetbaltafel, tafeltennis, voetbal buiten, films kijken.

Waar is dat? Dorpshuis de Wiekslag Molenweg 25, Wijdenes.

Opgroeien en opvoeden

Ouder Kind Adviseur; voor vragen of zorgen over opgroeien en opvoeden.
Wie zijn uw Ouder Kind Adviseur? Caroline van Duuren is er voor de kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar en hun ouders/verzorgers. Elles Keuper is er voor de kinderen van 6 tot 12 jaar en hun ouders/verzorgers.
 
Wat doen zij? Zij bieden:
• Opvoedondersteuning aan ouders, bijvoorbeeld bij opvoedingsproblemen of bij ingrijpende gebeurtenissen zoals een overlijden of een echtscheiding;
• kinderen een luisterend oor en geeft steun en tips;
• ondersteuning aan de peuter- en basisschool, bijvoorbeeld door mee te denken/praten over kinderen waar zorg om is (alleen met toestemming van de ouders);
• hulp en ondersteuning aan ouders bij het doorverwijzen naar andere hulpverlening.
 
Voor wie is de Ouder Kind adviseur? Voor álle ouders, kinderen, pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Snel en goed bereikbaar: zij bezoeken elke peuter- én basisscholen in de gemeente Drechterland. Toegankelijk en informatief: zij organiseren de aanschuiftafels. Caroline bezoekt de koffieochtendjes op peuterscholen. Elles doet het inloopspreekuur op aantal scholen.
Wanneer een Ouder Kind adviseur? Bij vragen of zorgen over opvoeden en opgroeien. De Ouder Kind adviseur biedt advies én hulp en laat niet los tot geregeld is wat nodig is voor het kind.
Hoe meldt u zich aan? Zonder verwijzing kunt u zich aanmelden via de peuter of basisschool of direct bij de Ouder Kind adviseur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor verdere informatie staan zij u graag te woord. Een terugkoppeling naar school is niet verplicht, maar wel wenselijk in het belang van uw kind.
 
Contactgegevens zijn:                                                                       
c.vanduuren@drechterland.nl  T: 0647462377                  
elles@opvoedpakket.nl  m:0646442726
 
 
Cursus Positief Opvoeden - GGD Hollands Noorden
De cursus Positief Opvoeden is voor opvoeders met kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. Deze cursus bestaat uit vijf groepsbijeenkomsten van twee uur waarin je informatie krijgt en opvoedingsvaardigheden leert. Het is fijn om met andere ouders te praten en te horen dat je er niet alleen voorstaat.  Investeren in de toekomst loont! 
 
Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kun je telefonisch van maandag t/m donderdag van 08.30 - 15.00 uur en vrijdag van 08.30-12.00 uur terecht bij het cursusbureau via telefoonnummer 088 - 01 00 557 of e-mail cursusbureau@ggdhollandsnoorden.nl.
Deze cursussen worden gratis aangeboden.

Inschrijfformulier

Op deze pagina kan het inschrijfformulier worden ingevuld voor de activiteiten van Brede School 't WijdeNest. Voor meer informatie over de activiteiten verwijzen wij naar ons activiteitenprogramma op deze website.

Spelregels

Inschrijven voor cursussen en activiteiten kunt u doen via ons digitale inschrijfformulier welke u vind onder de button; inschrijfformulier. Deelnemen kan alleen als u of uw kind woonachtig is in Wijdenes, Oosterleek of Schellinkhout.

Brede School 't WijdeNest

Brede School ’t WijdeNest is opgericht in 2004 en is een van de eerste Brede Scholen in Nederland.