Ons activiteitenaanbod vind u op deze pagina.

Outdoor Activity bij 't WijdeNest

Inschrijven is niet meer mogelijk.

Voor niemand zal het echt een verrassing zijn, maar waarschijnlijk wel voor veel kinderen, ouders en vrijwilligers een grote teleurstelling. Ons HutteNest kan deze zomer helaas niet doorgaan! Gezien de huidige Corona maatregelen kunnen we geen HutteNest organiseren zoals gebruikelijk. We hebben met toestemming van de gemeente een heel leuk alternatief bedacht, dus doe mee met de outdoor activity van ‘t WijdeNest.

Maandag 10 augustus. Bouw een huis met Duplo en speel buiten met de duplotrein. 
Kom gezellig samen spelen. Wij zorgen voor de Duplo, begeleiders, limonade en wat lekkers.
Groep 1 en 2 van 10:00 – 11:30 uur

Dinsdag 11 augustus. Moi Speulen 
Highlandgames: Onverzettelijkheid, moed, kracht en eensgezindheid. Wie laat het best zijn spieren zien met kogel stoten, touwtrekken, spijkerbroek hangen en autoband slingeren? Leer vuur maken met een firestick en bak je eigen broodje. Maak je eigen lepel van hout en speel het grote smokkelspel. Inclusief drinken en wat lekkers.
Groep 3 t/m 5 van 10:00 – 13:00 uur 
Groep 6 t/m 8 van 14:00 – 17:00 uur

Woensdag 12 augustus. Dans en Theater workshops
Jullie kennen haar natuurlijk van school: dansjuf Phyllis Kneefel van de Blauwe Schuit heeft een hele leuke buiten les in elkaar gezet. Hou je van dansen en toneel? Kom dan vooral meedoen! Inclusief drinken en iets lekkers.
Groep 1 t/m 4 van 10:30 – 12:00 uur
Groep 5 t/m 8 van 13:00 – 14:30 uur

Donderdag 13 augustus. Hout workshops 
HutteNest opperpiraat Martijn geeft houtworkshops, moeten we nog meer zeggen.......super leuk natuurlijk! Lekker even met elkaar timmeren! Inclusief drinken en iets lekkers.
Groep 3 t/m 5 van 10:00 – 12:00 uur
Groep 6 t/m 8 van 13:00 – 15:00 uur

Donderdag 13 augustus Openluchtbioscoop 
Gezinsfilm in de open lucht, je mag je familie meenemen en trek je Onesie aan! We gaan met z’n allen een leuke film kijken, we houden nog geheim welke. Zelf neem je zitkleden/stoelen, drinken en snacks mee.
Alle leeftijden van 21:00 – 23:00 uur

LOCATIE: KERKBUURT 52 IN WIJDENES

  • Wij volgen de richtlijnen vanuit het RIVM, de activiteiten zijn gratis, reserveren is verplicht.
  • Vul voor 1 augustus het inschrijfformulier in op onze website: hetwijdenest.nl
  • Wij roosteren in op basis van binnengekomen aanmeldingen, er is beperkt plaats.
  • Wilt u uw kind(eren) oude kleren aantrekken en bij zonnig weer thuis insmeren met zonnebrand?
  • Geen ouders toegestaan op de locatie. Wegbrengen en ophalen van uw kind(eren) laten plaatsvinden voor het toegangshek m.u.v. de kleuteractiviteiten en de openluchtbioscoop. 

Swamp Tiener Chill-avond

Vrijdagavond 28 augustus, 11 en 25 september

Time: 19:00-21:30 uur.

Voor wie? combinatieklas 7/8, groep 8 en 12+/v.o.
Wat kost dat dan? Entree en limonade zijn gratis, andere consumpties zijn te koop.

wat kan je bij ons doen? Xbox, Wii, PlayStation spelen, voetbaltafel, tafeltennis, voetbal, muziek.

Locatie: Molenweg 25 in Wijdenes.

“De wondere wereld van Opa Jan”

Vanwege het Corona virus zoeken wij voor de onderstaande activiteit in september een nieuwe datum.

 Marius van Dokkum: Een uitje voor het hele gezin! Unieke kans! normaal alleen open voor grote groepen.

Opa Jan is de hoofdfiguur uit de zevendelige kinderboekenserie van de kunstschilder (en de oud Andijker) Marius van Dokkum. In de gezellige en sfeervolle Expositieruimte ‘De Mantel’, geeft zijn zus Annet Mantel-van Dokkum een kinder(voor)lezing over de wondere wereld van Opa Jan.

Opa Jan is een oude man met een dikke buik en een zwarte alpino pet op zijn hoofd en klompen aan die drie maten te groot zijn. Opa Jan woont met al zijn dieren in een scheef en rommelig huisje. Er gebeuren altijd gekke dingen bij opa Jan, maar gelukkig weet hij altijd wel een oplossing te bedenken, gewoon omdat Opa Jan een hele slimme opa is….

We gaan een gezellige quiz doen, in en rond het Opa Jan huisje. Het Opa Jan huisje is gebouwd helemaal naar het voorbeeld uit de Opa Jan boeken. Alles is scheef, de scheve voordeur, de scheve schoorsteen. En niet te vergeten de wc van Opa Jan. De stoel van Opa Jan en zelfs zijn gebit ligt op tafel. Over één van de boeken van Opa Jan gaan we voorlezen. We gaan de schilderijen bekijken van de kunstschilder Marius van Dokkum. Ouders krijgen koffie of thee, kinderen krijgen limonade en een kleurplaat mee naar huis. Als je wilt kun je na afloop Opa Jan boeken of Marius van Dokkum kaarten, kalenders of puzzels kopen.

Zaterdag in september/oktober 2020
Van 14:30 tot ± 15:45 uur
Expositieruimte “De Mantel” 
Hornpad 19, 1619 BP Andijk
Entree € 7,75 per kind (ouders/verzorgers zijn gratis)
Doelgroep onderbouw basisonderwijs, opa’s oma’s en de rest van het gezin!

Alleen op reservering via het inschrijfformulier op deze pagina
Bij de opmerkingen op het inschrijfformulier kunt u vermelden met hoeveel (kind)eren en begeleiders u naar de kinderlezing toe komt. Bij deze activiteit komt u op eigen gelegenheid, parkeren is gratis.

Opgroeien en opvoeden

Ouder Kind Adviseur; voor vragen of zorgen over opgroeien en opvoeden.
Wie zijn uw Ouder Kind Adviseur? Caroline van Duuren is er voor de kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar en hun ouders/verzorgers. Elles Keuper is er voor de kinderen van 6 tot 12 jaar en hun ouders/verzorgers.
 
Wat doen zij? Zij bieden:
• Opvoedondersteuning aan ouders, bijvoorbeeld bij opvoedingsproblemen of bij ingrijpende gebeurtenissen zoals een overlijden of een echtscheiding;
• kinderen een luisterend oor en geeft steun en tips;
• ondersteuning aan de peuter- en basisschool, bijvoorbeeld door mee te denken/praten over kinderen waar zorg om is (alleen met toestemming van de ouders);
• hulp en ondersteuning aan ouders bij het doorverwijzen naar andere hulpverlening.
 
Voor wie is de Ouder Kind adviseur? Voor álle ouders, kinderen, pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Snel en goed bereikbaar: zij bezoeken elke peuter- én basisscholen in de gemeente Drechterland. Toegankelijk en informatief: zij organiseren de aanschuiftafels. Caroline bezoekt de koffieochtendjes op peuterscholen. Elles doet het inloopspreekuur op aantal scholen.
Wanneer een Ouder Kind adviseur? Bij vragen of zorgen over opvoeden en opgroeien. De Ouder Kind adviseur biedt advies én hulp en laat niet los tot geregeld is wat nodig is voor het kind.
Hoe meldt u zich aan? Zonder verwijzing kunt u zich aanmelden via de peuter of basisschool of direct bij de Ouder Kind adviseur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor verdere informatie staan zij u graag te woord. Een terugkoppeling naar school is niet verplicht, maar wel wenselijk in het belang van uw kind.
 
Contactgegevens zijn:                                                                       
c.vanduuren@drechterland.nl  T: 0647462377                  
elles@opvoedpakket.nl  m:0646442726
 
 
Cursus Positief Opvoeden - GGD Hollands Noorden
De cursus Positief Opvoeden is voor opvoeders met kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. Deze cursus bestaat uit vijf groepsbijeenkomsten van twee uur waarin je informatie krijgt en opvoedingsvaardigheden leert. Het is fijn om met andere ouders te praten en te horen dat je er niet alleen voorstaat.  Investeren in de toekomst loont! 
 
Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kun je telefonisch van maandag t/m donderdag van 08.30 - 15.00 uur en vrijdag van 08.30-12.00 uur terecht bij het cursusbureau via telefoonnummer 088 - 01 00 557 of e-mail cursusbureau@ggdhollandsnoorden.nl.
Deze cursussen worden gratis aangeboden.

Inschrijfformulier

Op deze pagina kan het inschrijfformulier worden ingevuld voor de activiteiten van Brede School 't WijdeNest. Voor meer informatie over de activiteiten verwijzen wij naar ons activiteitenprogramma op deze website.

Spelregels

Inschrijven voor cursussen en activiteiten kunt u doen via ons digitale inschrijfformulier welke u vind onder de button; inschrijfformulier. Deelnemen kan alleen als u of uw kind woonachtig is in Wijdenes, Oosterleek of Schellinkhout.

Brede School 't WijdeNest

Brede School ’t WijdeNest is opgericht in 2004 en is een van de eerste Brede Scholen in Nederland.