Ons activiteitenaanbod vind u op deze pagina.

SWAMP tienerinloop

Op vrijdag 6 en 20 mei
Voor groep 7/8 en V.O.
Van 19:00-21:30 uur
Adres: Molenweg 25 in Wijdenes

Wat kost dat dan? Entree en limonade zijn gratis, andere consumpties zijn te koop.


Wat kan je bij ons doen? Xbox, Wii, PlayStation, voetbaltafel, tafeltennis,
voetbal, films, spelletjes.

Kom jij ook op onze speelochtend?

Op vrijdag 27 mei (de dag na Hemelvaart) organiseert Brede school ’t WijdeNest een peuter en kleuter speelochtend op de Kerkbuurt in Wijdenes. Om het extra feestelijk te maken komt Ballonnen Opa langs om voor iedereen ballonnen te vouwen. En ga jij naar huis met de allerleukste creatie!

Speel jij mee met de Fisher Price treinbaan in de serre, of kom je klimmen in de buitenspeeltuin?
De leukste begeleiders maken, limonade en wat lekkers. Ouders welkom, de koffie en thee staan klaar.

Doelgroep 0-5 jaar
Vrijdagochtend 27 mei
Van 10:00 – 11:30 uur
Entree is gratis
Reserveren via de inschrijfpagina op deze website.
Locatie: Kerkbuurt 52 Wijdenes
Parkeren mogelijk op het erf.

Qi Gong

wordt gelet op gronding, lichaamsstructuur en doorstroming van energie. Deze bewegingen kunnen zowel staand als zittend worden uitgevoerd.
Qi Gong is ontworpen om de gezondheid te bevorderen en te behouden, het energie niveau te herstellen en de geest te kalmeren. Het zorgt voor minder lichaamsklachten, die zelfs kunnen verdwijnen.

Door deze oefeningen dagelijks uit te voeren zult u verrast zijn van de positieve uitwerking. Yan Shou Gong betekent immers “de kunst van lang leven”.

De kosten bedragen € 35,- voor vijf lessen
Data: Vrijdagochtend bij genoeg aanmeldingen gaan we starten
Tijden: 9:30-10:30 uur
Doelgroep: volwassenen en 55+
Locatie: Dorpshuis de Wiekslag, Molenweg 25 in Wijdenes
Reserveren: via onze inschrijfpagina
Telefonisch reserveren: 06-18119304

3D kaarten maken

Elke eerste maandagmiddag van september tot maart worden er in Dorpshuis de Wiekslag 3D kaarten geknipt en gemaakt. Mocht u nog nooit een 3D kaart gemaakt hebben en denken "dat lukt mij nooit” dan is dit de kans om uit te vinden of het toch wat voor u is!


Een zelfgemaakte wenskaart ontvangen is extra speciaal. 3D kaarten maken is voor veel mensen een bezigheid die je een rustmoment in je leven kan geven. Verder is het gezellig samen bezig zijn het belangrijkste op deze middag. Voor het materiaal, koffie en thee wordt gezorgd!


Data: 1e maandag van de maand, sept. 2022 tot maart 2023
Tijd: van 13:30-16:00 uur
Kosten: € 1,- inclusief koffie en thee
Doelgroep: volwassenen / 55 plus
Locatie: dorpshuis de Wiekslag, Molenweg 25 in Wijdenes
Reserveren: Gré Lakeman telefoonnummer: 0229-501797
Of via onze website: www.hetwijdenest.nl

Sjoelen in de Wiekslag

Sjoelen is een leuke bezigheid waarin je steeds beter wordt door het vaak te doen. De sjoelgroep in dorpshuis de Wiekslag is op zoek naar nieuwe spelers. Van beginneling tot ervaren speler, iedereen is welkom om mee te komen spelen. Gezelligheid speelt een belangrijke rol. Het koffie- of theekopje is voor ons net zo belangrijk als de sjoelschijf!

Data: iedere maandagochtend met uitzondering van vakantie en feestdagen.
Tijd: van 09:30 -11:30 uur.
Kosten: € 2,- inclusief koffie en thee.
Doelgroep: 55 plus.
Locatie: dorpshuis de Wiekslag, Molenweg 25 Wijdenes.
reserveren: via de inschrijfpagina op deze website of bel met telefoonnummer: 06-18119304.

Extra subsidie voor sport en bewegen in de gemeente Drechterland

Als sportvereniging, sportaanbieder of andere (maatschappelijke) partij wilt u graag activiteiten organiseren die bijdragen aan een vitaal sport- en beweegklimaat. Vanuit het Sportakkoord Drechterland beweegt is extra subsidie vrijgemaakt om sporten en bewegen te stimuleren. Sportverenigingen, -aanbieders en organisaties met een maatschappelijke rol in de gemeente kunnen hier aanspraak op maken.   

Het doel van het Sportakkoord is om de organisatie en de financiën van de sport toekomstbestendig te maken. Het uitgangspunt van het sportakkoord Drechterland beweegt is meer inwoners van Drechterland met plezier laten sporten en bewegen! In het akkoord zijn drie ambities uitgewerkt namelijk: 

  1. Iedereen moet kunnen sporten en bewegen 
  2. Vitale sportaanbieders 
  3. Van jongs af aan vaardig in bewegen 

Het beoordelen van de aanvragen gebeurt zorgvuldig door de kerngroep. De kerngroep bestaat uit een team mensen met een hart voor sport en veelal betrokken bij een vereniging of een maatschappelijke organisatie. Onze kerngroep is enthousiast en streeft ernaar om zo goed mogelijk uitvoering te geven aan de inhoud van het sportakkoord. Onze rol is samenvattend: het promoten van het sportakkoord, beoordelen van initiatieven, uitvoering initiatieven waarborgen, financiën controleren en een warme relatie onderhouden met alle aanvragers. Zo blijven we op de hoogte en kunnen we waar nodig bijsturen en ondersteunen. In 2020 zijn zeven initiatieven goedgekeurd.

Sportorganisaties en -aanbieders die de samenwerking zoeken met andere partijen maken de meeste kans op de subsidie. Denk hierbij aan een officiële opening van het seizoen, samenwerking met andere aanbieders of het opzetten van een nieuw beweegaanbod voor een nieuwe doelgroep. Maar ook vraagstukken rondom de inzet van vrijwilligers, ledenbinding of het bijdragen aan een gezonde sportkantine kunnen prima initiatieven zijn. Het hoeft geen groot initiatief te zijn, als het maar positief bijdraagt aan sporten en bewegen binnen onze gemeente.

Meer weten en/of aanmelden? Dat kan door een mail te sturen naar: sportakkoorddrechterland@gmail.com

Inschrijfformulier

Op deze pagina kan het inschrijfformulier worden ingevuld voor de activiteiten van Brede School 't WijdeNest. Voor meer informatie over de activiteiten verwijzen wij naar ons activiteitenprogramma op deze website.

Spelregels

Inschrijven voor cursussen en activiteiten kunt u doen via ons digitale inschrijfformulier welke u vind onder de button; inschrijfformulier. Deelnemen kan alleen als u of uw kind woonachtig is in Wijdenes, Oosterleek of Schellinkhout.

Brede School 't WijdeNest

Brede School ’t WijdeNest is opgericht in 2004 en is een van de eerste Brede Scholen in Nederland.