Ons activiteitenaanbod vind u op deze pagina.

Outdoor Activity bij 't WijdeNest

Voor niemand zal het echt een verrassing zijn, maar waarschijnlijk wel voor veel kinderen, ouders en vrijwilligers een grote teleurstelling. Ons HutteNest kan deze zomer helaas niet doorgaan! Gezien de huidige Corona maatregelen kunnen we geen HutteNest organiseren zoals gebruikelijk. We hebben met toestemming van de gemeente een heel leuk alternatief bedacht, dus schrijf je in en doe mee met de outdoor activity van ‘t WijdeNest.

Maandag 10 augustus. Bouw een huis met Duplo en speel buiten met de duplotrein. 
Kom gezellig samen spelen. Wij zorgen voor de Duplo, begeleiders, limonade en wat lekkers.
Groep 1 en 2 van 10:00 – 11:30 uur

Dinsdag 11 augustus. Moi Speulen 
Highlandgames: Onverzettelijkheid, moed, kracht en eensgezindheid. Wie laat het best zijn spieren zien met kogel stoten, touwtrekken, spijkerbroek hangen en autoband slingeren? Leer vuur maken met een firestick en bak je eigen broodje. Maak je eigen lepel van hout en speel het grote smokkelspel. Inclusief drinken en wat lekkers.
Groep 3 t/m 5 van 10:00 – 13:00 uur 
Groep 6 t/m 8 van 14:00 – 17:00 uur

Woensdag 12 augustus. Dans en Theater workshops
Jullie kennen haar natuurlijk van school: dansjuf Phyllis Kneefel van de Blauwe Schuit heeft een hele leuke buiten les in elkaar gezet. Hou je van dansen en toneel? Kom dan vooral meedoen! Inclusief drinken en iets lekkers.
Groep 1 t/m 4 van 10:30 – 12:00 uur
Groep 5 t/m 8 van 13:00 – 14:30 uur

Donderdag 13 augustus. Hout workshops 
HutteNest opperpiraat Martijn geeft houtworkshops, moeten we nog meer zeggen.......super leuk natuurlijk! Lekker even met elkaar timmeren! Inclusief drinken en iets lekkers.
Groep 3 t/m 5 van 10:00 – 12:00 uur
Groep 6 t/m 8 van 13:00 – 15:00 uur

Donderdag 13 augustus Openluchtbioscoop 
Gezinsfilm in de open lucht, je mag je familie meenemen en trek je Onesie aan! We gaan met z’n allen een leuke film kijken, we houden nog geheim welke. Zelf neem je zitkleden/stoelen, drinken en snacks mee.
Alle leeftijden van 21:00 – 23:00 uur

LOCATIE: KERKBUURT 52 IN WIJDENES

  • Wij volgen de richtlijnen vanuit het RIVM, de activiteiten zijn gratis, reserveren is verplicht.
  • Vul voor 1 augustus het inschrijfformulier in op onze website: hetwijdenest.nl
  • Wij roosteren in op basis van binnengekomen aanmeldingen, er is beperkt plaats.
  • Wilt u uw kind(eren) oude kleren aantrekken en bij zonnig weer thuis insmeren met zonnebrand?
  • Geen ouders toegestaan op de locatie. Wegbrengen en ophalen van uw kind(eren) laten plaatsvinden voor het toegangshek m.u.v. de kleuteractiviteiten en de openluchtbioscoop. 

SWAMP Chill-avond

Goed nieuws voor de tienerinlopen van Swamp.
Vrijdag 19 juni en vrijdag 3 juli hebben we (uiteraard bij goed weer) een inloop buiten voor groep 7/8 tot 13 jaar.
De tienerwerker zal deze inlopen begeleiden met sport en spelmateriaal en tevens zorgen voor lekkere snacks voor tijdens het buiten chillen. Na de zomervakantie gaan we hopelijk weer met de swamp avonden in de swampruimte starten.
 
Vrijdagavond 3 juli van 19:00-21:00 uur.
Molenweg 25 wijdenes.

Zomer beweegtasje

Een plezierige zomervakantie voor kinderen uit gezinnen met beperkte financiële middelen

Vierhonderd kinderen uit gezinnen in de gemeente Drechterland, Opmeer, Stede Broec, Enkhuizen en Medemblik hoeven zich in de zomervakantie niet te vervelen. Zij kunnen zich aanmelden voor het zomer beweegtasje dat in het leven is geroepen door Team Sportservice. Juist voor diegene waarvoor het niet vanzelfsprekend is om op vakantie te gaan, spelletjes te spelen op de nieuwste Playstation of lid te zijn van een (sport)vereniging.

Sabine van Lochem (Team Sportservice West-Friesland): ‘Een zomervakantie van zes weken kan behoorlijk lang zijn. Zeker nu in deze bijzondere coronaperiode meer gezinnen niet op vakantie gaan en thuis blijven. En voor heel veel gezinnen is op vakantie gaan helemaal niet vanzelfsprekend. Wij bieden hierin graag ondersteuning met de zomer beweegtasjes, speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar uit gezinnen met een kleine beurs. Met het tasje  reiken we materiaal en ideeën aan om met plezier te kunnen bewegen én ontspannen’.

Samenwerking De inhoud van het tasje is zorgvuldig samengesteld en varieert per gemeente. In de tasjes zit: sport- en spelmateriaal, een boek met allerlei beweeg- en knutselideeën, vouchers en een receptenboekje. Buurtsportcoach, Fleur de Wit: ‘De inhoud van het tasje is tot stand gekomen met medewerking van lokale bedrijven. Zonder hen was het niet mogelijk om tot dit diverse aanbod te komen. Wij willen dan ook de Rabobank, Microsoft, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Drukkerij ’t Venhuis en Jong Leren Eten alvast hartelijk bedanken! Op de website staat een overzicht van alle partners die betrokken zijn bij dit project’.

Wanneer er organisaties zijn die het ook belangrijk vinden om deze kinderen een geweldige zomer te bezorgen en nog iets aan het tasje willen toevoegen dan kunnen zij tot 1 juli contact opnemen met Team Sportservice

Aanmelden Kinderen van 4 tot 12 jaar, uit gezinnen die financieel gezien moeten rondkomen van bijstandsniveau, kunnen zich aanmelden voor het zomer beweegtasje van Team Sportservice via de website. De tasjes kunnen in de eerste week van de zomervakantie worden opgehaald bij onze uitdeelpunten, kijk hiervoor op onze website. Let op: er is een beperkt aantal beschikbaar. Geen digitale mogelijkheid? Meld je dan aan via telefoonnummer: 0229 28 77 00

Dansles door de Blauwe Schuit

Verheugd zijn wij dat de danslessen (Algemeen Dansante Vorming) voor groep 1 t/m 4 vanuit de Blauwe Schuit en 't WijdeNest toch plaats kunnen vinden. Dit lesblok stond na de meivakantie gepland op de Roelof van Wienesse en de Jan Luykenschool. Door krachten te bundelen hebben de Blauwe Schuit, 't WijdeNest, de basisscholen en docent Phyllis Kneefel een creatief buiten dansprogramma in elkaar gezet. Zodat groepen 1 t/m 4 op dinsdag 16 en 23 juni onder schooltijd buiten met elkaar kunnen dansen. 

't WijdeNest helpt

Het coronavirus slingert onze samenleving plotseling in een onzekere tijd.

Om verspreiding tegen te gaan, heeft Brede School ’t WijdeNest alle activiteiten geannuleerd tot ten minste 1 juni.

De straten worden steeds leger, we raken gewend aan maatregelen, houden anderhalve meter afstand, blijven zoveel mogelijk thuis, wassen handen tot ze uitdrogen en barsten.

Maar wij barsten niet. Wij helpen elkaar en denken om elkaar!
Omzien naar elkaar betekent in deze tijd niet bij elkaar op bezoek gaan, maar even bellen, appen, briefje in de bus of boodschappen doen.

Kunnen wij u digitaal ontmoeten? ’t WijdeNest is er voor iedereen!
Wij blijven bereikbaar voor hulpvragen of gewoon een praatje

E-mail adres: info@hetwijdenest.nl

Tocat Catering bezorgt aan huis

’t WijdeNest werkt veel samen met Tocat catering, helaas gaan onze kinder- kook activiteiten niet door in deze periode. Tocat bezorgd nu 7 dagen per week een verse maaltijd aan huis. Elke dag 2 keuze mogelijkheden. Mogelijkheid tot afhalen en afleveren. U kunt iedere week een nieuw weekmenu downloaden op onze website: www.tocat.nl

Wij proberen natuurlijk ook onze producten zoveel mogelijk bij lokale leveranciers te halen, maar dat is niet altijd mogelijk. Bijvoorbeeld bloemkool van de fam. Reus uit Hem, witlof en uien uit Oosterleek en hamburgers van de Heerlijke Koe uit Schellinkhout. Wij willen iedereen bedanken die bij ons een maaltijd besteld, wij waarderen dat ontzettend!

Blijf gezond.

Met culinaire groet,

Frans en Helen

Tocat Culinair | Koggeweg 69 | 1607 MT Hem | T. 0228 542 485 | E. info@tocat.nl | www.tocat.nl

“De wondere wereld van Opa Jan”

Vanwege het Corona virus zoeken wij voor de onderstaande activiteit in september een nieuwe datum.

 Marius van Dokkum: Een uitje voor het hele gezin! Unieke kans! normaal alleen open voor grote groepen.

Opa Jan is de hoofdfiguur uit de zevendelige kinderboekenserie van de kunstschilder (en de oud Andijker) Marius van Dokkum. In de gezellige en sfeervolle Expositieruimte ‘De Mantel’, geeft zijn zus Annet Mantel-van Dokkum een kinder(voor)lezing over de wondere wereld van Opa Jan.

Opa Jan is een oude man met een dikke buik en een zwarte alpino pet op zijn hoofd en klompen aan die drie maten te groot zijn. Opa Jan woont met al zijn dieren in een scheef en rommelig huisje. Er gebeuren altijd gekke dingen bij opa Jan, maar gelukkig weet hij altijd wel een oplossing te bedenken, gewoon omdat Opa Jan een hele slimme opa is….

We gaan een gezellige quiz doen, in en rond het Opa Jan huisje. Het Opa Jan huisje is gebouwd helemaal naar het voorbeeld uit de Opa Jan boeken. Alles is scheef, de scheve voordeur, de scheve schoorsteen. En niet te vergeten de wc van Opa Jan. De stoel van Opa Jan en zelfs zijn gebit ligt op tafel. Over één van de boeken van Opa Jan gaan we voorlezen. We gaan de schilderijen bekijken van de kunstschilder Marius van Dokkum. Ouders krijgen koffie of thee, kinderen krijgen limonade en een kleurplaat mee naar huis. Als je wilt kun je na afloop Opa Jan boeken of Marius van Dokkum kaarten, kalenders of puzzels kopen.

Zaterdag in september/oktober 2020
Van 14:30 tot ± 15:45 uur
Expositieruimte “De Mantel” 
Hornpad 19, 1619 BP Andijk
Entree € 7,75 per kind (ouders/verzorgers zijn gratis)
Doelgroep onderbouw basisonderwijs, opa’s oma’s en de rest van het gezin!

Alleen op reservering via het inschrijfformulier op deze pagina
Bij de opmerkingen op het inschrijfformulier kunt u vermelden met hoeveel (kind)eren en begeleiders u naar de kinderlezing toe komt. Bij deze activiteit komt u op eigen gelegenheid, parkeren is gratis.

Opgroeien en opvoeden

Ouder Kind Adviseur; voor vragen of zorgen over opgroeien en opvoeden.
Wie zijn uw Ouder Kind Adviseur? Caroline van Duuren is er voor de kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar en hun ouders/verzorgers. Elles Keuper is er voor de kinderen van 6 tot 12 jaar en hun ouders/verzorgers.
 
Wat doen zij? Zij bieden:
• Opvoedondersteuning aan ouders, bijvoorbeeld bij opvoedingsproblemen of bij ingrijpende gebeurtenissen zoals een overlijden of een echtscheiding;
• kinderen een luisterend oor en geeft steun en tips;
• ondersteuning aan de peuter- en basisschool, bijvoorbeeld door mee te denken/praten over kinderen waar zorg om is (alleen met toestemming van de ouders);
• hulp en ondersteuning aan ouders bij het doorverwijzen naar andere hulpverlening.
 
Voor wie is de Ouder Kind adviseur? Voor álle ouders, kinderen, pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Snel en goed bereikbaar: zij bezoeken elke peuter- én basisscholen in de gemeente Drechterland. Toegankelijk en informatief: zij organiseren de aanschuiftafels. Caroline bezoekt de koffieochtendjes op peuterscholen. Elles doet het inloopspreekuur op aantal scholen.
Wanneer een Ouder Kind adviseur? Bij vragen of zorgen over opvoeden en opgroeien. De Ouder Kind adviseur biedt advies én hulp en laat niet los tot geregeld is wat nodig is voor het kind.
Hoe meldt u zich aan? Zonder verwijzing kunt u zich aanmelden via de peuter of basisschool of direct bij de Ouder Kind adviseur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor verdere informatie staan zij u graag te woord. Een terugkoppeling naar school is niet verplicht, maar wel wenselijk in het belang van uw kind.
 
Contactgegevens zijn:                                                                       
c.vanduuren@drechterland.nl  T: 0647462377                  
elles@opvoedpakket.nl  m:0646442726
 
 
Cursus Positief Opvoeden - GGD Hollands Noorden
De cursus Positief Opvoeden is voor opvoeders met kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. Deze cursus bestaat uit vijf groepsbijeenkomsten van twee uur waarin je informatie krijgt en opvoedingsvaardigheden leert. Het is fijn om met andere ouders te praten en te horen dat je er niet alleen voorstaat.  Investeren in de toekomst loont! 
 
Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kun je telefonisch van maandag t/m donderdag van 08.30 - 15.00 uur en vrijdag van 08.30-12.00 uur terecht bij het cursusbureau via telefoonnummer 088 - 01 00 557 of e-mail cursusbureau@ggdhollandsnoorden.nl.
Deze cursussen worden gratis aangeboden.

Inschrijfformulier

Op deze pagina kan het inschrijfformulier worden ingevuld voor de activiteiten van Brede School 't WijdeNest. Voor meer informatie over de activiteiten verwijzen wij naar ons activiteitenprogramma op deze website.

Spelregels

Inschrijven voor cursussen en activiteiten kunt u doen via ons digitale inschrijfformulier welke u vind onder de button; inschrijfformulier. Deelnemen kan alleen als u of uw kind woonachtig is in Wijdenes, Oosterleek of Schellinkhout.

Brede School 't WijdeNest

Brede School ’t WijdeNest is opgericht in 2004 en is een van de eerste Brede Scholen in Nederland.