Ons activiteitenaanbod vind u op deze pagina.

Straatspeeldag 10 juni 2020

Op woensdag 10 juni is het Nationale Buitenspeeldag. Dit is een jaarlijks gehouden dag in Nederland met het doel kinderen te stimuleren om buiten te spelen en te sporten in hun eigen buurt. Vanuit Team Sportservice organiseren wij dit jaar daarom voor de leerlingen van groep 3 t/m 8 in de gemeente Drechterland een beweegspeurtocht.  

De speurtocht wordt in Hoogkarspel (Brede school de Paraplu, Sluisweg 4) en Venhuizen (`t Centrum, Twijver 66) aangeboden en er wordt gestart tussen 14:00 - 16:00 uur.

In de bevestigingsmail (deze wordt 8 juni verzonden) staat informatie over de exacte tijd. Heeft jouw school een continurooster? Geef dan aan vanaf wanneer je kunt deelnemen. Hier houden wij rekening mee. 

De speurtocht wordt gelopen in groepjes tussen de 4 en 6 personen die je zelf samenstelt. Onderweg zullen er verschillende beweegopdrachten moeten worden uitgevoerd. Jouw groepje krijgt een tasje met een aantal benodigde materialen. Op de startlocatie staat een bewegingsconsulent van Team Sportservice klaar om de groepjes te ontvangen en een tasje mee te geven. 

Om het aantal deelnemers te kunnen inventariseren is het belangrijk dat je aanmeldt vóór 7 junidoor onderstaand formulier in te vullen en op te sturen naar Linda Broersen-van den Berg, lvandenberg@teamsportservice.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wees er snel bij, want Vol = Vol. 

Wanneer er kinderen meedoen uit groep 3 t/m 5, is er een begeleider van minimaal 18 jaar verplicht. Kinderen vanaf groep 6 mogen zonder begeleiding als de ouders daar toestemming voor geven op het aanmeldformulier. 

Wij zien de aanmeldingen graag tegemoet!

Een sportieve groet, 

Team Sportservice 

lvandenberg@teamsportservice.nl

0229-287700

't WijdeNest helpt

Het coronavirus slingert onze samenleving plotseling in een onzekere tijd.

Om verspreiding tegen te gaan, heeft Brede School ’t WijdeNest alle activiteiten geannuleerd tot ten minste 1 juni.

De straten worden steeds leger, we raken gewend aan maatregelen, houden anderhalve meter afstand, blijven zoveel mogelijk thuis, wassen handen tot ze uitdrogen en barsten.

Maar wij barsten niet. Wij helpen elkaar en denken om elkaar!
Omzien naar elkaar betekent in deze tijd niet bij elkaar op bezoek gaan, maar even bellen, appen, briefje in de bus of boodschappen doen.

Kunnen wij u digitaal ontmoeten? ’t WijdeNest is er voor iedereen!
Wij blijven bereikbaar voor hulpvragen of gewoon een praatje

E-mail adres: info@hetwijdenest.nl of via telefoonnummer: 06-18119304.

Tips voor ouders

Tips voor ouders:

https://www.nji.nl/nl/coronavirus/Ouders/Tien-tips-in-het-omgaan-met-de-nieuwe-thuissituatie

Leeromgevingen en tips:

https://www.boekpakket.nl/digitale-prentenboeken/

https://www.dekopieermap.nl/?domein=198&methode=0#

http://lettercircusdigitaal.delubas.nl/

https://uitdekunst.muziekdans.delubas.nl/home/partnerscholen

https://uitdekunst.tekenenhandvaardigheid.delubas.nl/home/info/handleiding

https://wij-leren.nl/praktische-tips-thuis-leren.php

https://www.gezinnig.nl/free-printables/thuisklets-printable.html?fbclid=IwAR2cxQGwmfmgFAY7GCcpS2WP1vjX20SnsOWau0tup3CpykqM48m3MAhMoQ8

https://video.scholieren.com/?fbclid=IwAR0JSl6WDm1NsTs5dIFVV2o-khWd5t5ZtcL8eN25iLVPAhrwFoepATAYI_Y

https://schooltv.nl/
https://www.zapp.nl/tv-kijken

Kunst:
https://weekend.knack.be/lifestyle/reizen/deze-veertien-beroemde-musea-bieden-online-tours-die-je-vanuit-thuis-kan-bekijken/article-news-1577081.html?utm_medium=social_knack&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR3x1CE9CzzOm8GTPEGMnuFaNU

aFYxeebgqEfSLDOgKxoRFpiGMtvg-dFYQ&cookie_check=1584530796#Echobox=1584363492
https://www.flowmagazine.nl/lezen/diy/youtube-lessen-voor-tekenen-en-schilderen.html?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR21ez0Rl1W2J8PO-8NB43JWre5q2VyzP2yieam5vtbmEtz5U54ZE8BSYuw#Echobox=1584360971

Natuur en Milieu:
https://www.wwf.nl/jeugd/educatie/toekomstkunde/lessen-thuis?utm_source=facebook&utm_medium=ad&utm_campaign=toekomstkundethuis&utm_content

=toekomstkundethuis&fbclid=IwAR3umoaPQNf-lyCDUirIdvLzeBD-0cKbEOIGckdhQfgRFjO5JKL0OpbX0L8

Literatuur:
https://www.365dagensuccesvol.nl/nl/landing/ebook/18709/glimlach-van-een-kind/18706/?utm_source=slack&utm_medium=referral&utm_campaign=kind-ebook&utm_content=share&utm_term=&fbclid=IwAR3aKglS8I7dqK1bB5aeLnOJUXNofT0azp79F

A42Lw3WdJX-HbjIzCoQLTs

Kids corona krant:
https://www.kidscoronakrant.nl/?fbclid=IwAR3DZ0qpEUzKPqmCptG0xMuNl2hBKE3eSOf9Arnv_

tZgA8aSAd94p1G2ePE

Tocat Catering bezorgt nu maaltijden aan huis.

’t WijdeNest werkt veel samen met Tocat catering, helaas gaan onze kinder- kook activiteiten niet door in deze periode. Tocat bezorgd nu 7 dagen per week een verse maaltijd aan huis. Elke dag 2 keuze mogelijkheden. Mogelijkheid tot afhalen en afleveren. U kunt iedere week een nieuw weekmenu downloaden op onze website: www.tocat.nl

Wij proberen natuurlijk ook onze producten zoveel mogelijk bij lokale leveranciers te halen, maar dat is niet altijd mogelijk. Bijvoorbeeld bloemkool van de fam. Reus uit Hem, witlof en uien uit Oosterleek en hamburgers van de Heerlijke Koe uit Schellinkhout.

Wij willen iedereen bedanken die bij ons een maaltijd besteld, wij waarderen dat ontzettend!

 

Blijf gezond.

Met culinaire groet,

Frans en Helen

Tocat Culinair | Koggeweg 69 | 1607 MT Hem | T. 0228 542 485 | E. info@tocat.nl | www.tocat.nl

SWAMP Chill-avond

Vanwege het Corona virus zijn alle activiteiten gestopt tot 1 juni 2020. Wij houden je op de hoogte als er nieuwe inloop avonden zijn.

 

Vrijdagavond van 19:00 tot 21:30 uur

Combinatieklassen: 7/8, groep 8 en 12 + / v.o. Entree is gratis, consumpties zijn te koop.

Wat kan je bij ons doen? Xbox, Playstation, Voetbaltafel, Tafeltennis.

Waar is dat? Dorpshuis de Wiekslag Molenweg 25, Wijdenes.

“De wondere wereld van Opa Jan”

Vanwege het Corona virus zijn alle activiteiten gestopt tot 1 juni 2020. Voor de onderstaande activiteit zoeken wij na 6 april een nieuwe datum.

 

Marius van Dokkum: Een uitje voor het hele gezin! Unieke kans! normaal alleen open voor grote groepen.

Opa Jan is de hoofdfiguur uit de zevendelige kinderboekenserie van de kunstschilder (en de oud Andijker) Marius van Dokkum. In de gezellige en sfeervolle Expositieruimte ‘De Mantel’, geeft zijn zus Annet Mantel-van Dokkum een kinder(voor)lezing over de wondere wereld van Opa Jan.

Opa Jan is een oude man met een dikke buik en een zwarte alpino pet op zijn hoofd en klompen aan die drie maten te groot zijn. Opa Jan woont met al zijn dieren in een scheef en rommelig huisje. Er gebeuren altijd gekke dingen bij opa Jan, maar gelukkig weet hij altijd wel een oplossing te bedenken, gewoon omdat Opa Jan een hele slimme opa is….

We gaan een gezellige quiz doen, in en rond het Opa Jan huisje. Het Opa Jan huisje is gebouwd helemaal naar het voorbeeld uit de Opa Jan boeken. Alles is scheef, de scheve voordeur, de scheve schoorsteen. En niet te vergeten de wc van Opa Jan. De stoel van Opa Jan en zelfs zijn gebit ligt op tafel. Over één van de boeken van Opa Jan gaan we voorlezen. We gaan de schilderijen bekijken van de kunstschilder Marius van Dokkum. Ouders krijgen koffie of thee, kinderen krijgen limonade en een kleurplaat mee naar huis. Als je wilt kun je na afloop Opa Jan boeken of Marius van Dokkum kaarten, kalenders of puzzels kopen.

Zaterdag 4 april 2020
Van 14:30 tot ± 15:45 uur
Expositieruimte “De Mantel” 
Hornpad 19, 1619 BP Andijk
Entree € 7,75 per kind (ouders/verzorgers zijn gratis)
Doelgroep onderbouw basisonderwijs, opa’s oma’s en de rest van het gezin!

Alleen op reservering via het inschrijfformulier op deze pagina
Bij de opmerkingen op het inschrijfformulier kunt u vermelden met hoeveel (kind)eren en begeleiders u naar de kinderlezing toe komt. Bij deze activiteit komt u op eigen gelegenheid, parkeren is gratis.

Opgroeien en opvoeden

Ouder Kind Adviseur; voor vragen of zorgen over opgroeien en opvoeden.
Wie zijn uw Ouder Kind Adviseur? Caroline van Duuren is er voor de kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar en hun ouders/verzorgers. Elles Keuper is er voor de kinderen van 6 tot 12 jaar en hun ouders/verzorgers.
 
Wat doen zij? Zij bieden:
• Opvoedondersteuning aan ouders, bijvoorbeeld bij opvoedingsproblemen of bij ingrijpende gebeurtenissen zoals een overlijden of een echtscheiding;
• kinderen een luisterend oor en geeft steun en tips;
• ondersteuning aan de peuter- en basisschool, bijvoorbeeld door mee te denken/praten over kinderen waar zorg om is (alleen met toestemming van de ouders);
• hulp en ondersteuning aan ouders bij het doorverwijzen naar andere hulpverlening.
 
Voor wie is de Ouder Kind adviseur? Voor álle ouders, kinderen, pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Snel en goed bereikbaar: zij bezoeken elke peuter- én basisscholen in de gemeente Drechterland. Toegankelijk en informatief: zij organiseren de aanschuiftafels. Caroline bezoekt de koffieochtendjes op peuterscholen. Elles doet het inloopspreekuur op aantal scholen.
Wanneer een Ouder Kind adviseur? Bij vragen of zorgen over opvoeden en opgroeien. De Ouder Kind adviseur biedt advies én hulp en laat niet los tot geregeld is wat nodig is voor het kind.
Hoe meldt u zich aan? Zonder verwijzing kunt u zich aanmelden via de peuter of basisschool of direct bij de Ouder Kind adviseur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor verdere informatie staan zij u graag te woord. Een terugkoppeling naar school is niet verplicht, maar wel wenselijk in het belang van uw kind.
 
Contactgegevens zijn:                                                                       
c.vanduuren@drechterland.nl  T: 0647462377                  
elles@opvoedpakket.nl  m:0646442726
 
 
Cursus Positief Opvoeden - GGD Hollands Noorden
De cursus Positief Opvoeden is voor opvoeders met kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. Deze cursus bestaat uit vijf groepsbijeenkomsten van twee uur waarin je informatie krijgt en opvoedingsvaardigheden leert. Het is fijn om met andere ouders te praten en te horen dat je er niet alleen voorstaat.  Investeren in de toekomst loont! 
 
Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kun je telefonisch van maandag t/m donderdag van 08.30 - 15.00 uur en vrijdag van 08.30-12.00 uur terecht bij het cursusbureau via telefoonnummer 088 - 01 00 557 of e-mail cursusbureau@ggdhollandsnoorden.nl.
Deze cursussen worden gratis aangeboden.

Inschrijfformulier

Op deze pagina kan het inschrijfformulier worden ingevuld voor de activiteiten van Brede School 't WijdeNest. Voor meer informatie over de activiteiten verwijzen wij naar ons activiteitenprogramma op deze website.

Spelregels

Inschrijven voor cursussen en activiteiten kunt u doen via ons digitale inschrijfformulier welke u vind onder de button; inschrijfformulier. Deelnemen kan alleen als u of uw kind woonachtig is in Wijdenes, Oosterleek of Schellinkhout.

Brede School 't WijdeNest

Brede School ’t WijdeNest is opgericht in 2004 en is een van de eerste Brede Scholen in Nederland.