Repair Café Wijdenes

Repair café heeft even vakantie maar staat weer voor u klaar de 1e zaterdag, 7 september 2024.

Wat doe je met een koffiezetapparaat of een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Weggooien? Mooi niet! Repair Café Wijdenes in Dorpshuis de Wiekslag is er elke 1e zaterdag van de maand van 10:00 tot 12:00 uur. 

Er staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, fietsen, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Als je samen met een tot dan toe onbekende buurtgenoot een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt.

Elke 1e zaterdag van de maand van 10:00 tot 12:00 uur is het Repair Café Wijdenes open. Terwijl u wacht op de reparatie is er mogelijkheid tot het drinken van een kopje koffie of thee.

Wij zoeken nog mensen die tijdens de Repair Cafés de functie van gastvrouw/heer willen vervullen. U zorgt voor koffie en thee, heet de bezoekers welkom en fungeert als aanspreekpunt voor zowel de bezoekers als de reparateurs in het Repair Café. Interesse? Stuur een bericht naar: [email protected]

Brede School 't WijdeNest

Brede School ’t WijdeNest is opgericht in 2004 en is een van de eerste Brede Scholen in Nederland.