Ons activiteitenaanbod vind u op deze pagina.

LEGO® stenen bouw week 2022 THEMA: SMURFENLAND

Dinsdag 27 december van 9:30-12:30 uur
Woensdag 28 december van 9:30-12:30 uur
donderdag 29 december van 9:30-13:00 uur

Voor alle leeftijden vanaf groep 2, je mag individueel of als groep bouwen.
Ook tieners/jongeren van het voortgezet onderwijs kunnen zich inschrijven.
Kosten zijn € 10,- per persoon voor drie dagen of € 4,- per dag per persoon,
dit is inclusief consumpties zoals limonade en wat lekkers.
Locatie: dorpshuis de Wiekslag, Molenweg 25 in Wijdenes.
Inschrijven: www.hetwijdenest.nl

Extra informatie voor de ouders:
Op donderdag 29 december is om 12.30 uur het media/fotomoment voor de
ouders, met aansluitend om 12:45 uur de prijsuitreiking.
Daarna mag iedereen zijn/haar bouwwerk afbreken. dit doen we met zijn
allen en duurt ongeveer 15 minuten.

SWAMP

Swamp tieneravond op vrijdag 16 december
Groep 8 en V.O. van 19:00 tot 21:30 uur
Wat kost dat dan? Entree en limonade gratis, consumpties zijn te koop.
Wat kan je bij ons doen? Xbox, Wii, PlayStation, voetbaltafel, tafeltennis, voetbal, films, spelletjes.
Locatie: Molenweg 25 in Wijdenes

Wijdenes start eigen Repair Café

Repair Café in Wijdenes is een buurtinitiatief dat repareren promoot als alternatief voor weggooien. De initiatiefnemers organiseren elke maand een Repair Café in dorpshuis de Wiekslag. Inwoners kunnen hier naartoe komen met hun kapotte spullen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. Repair Café Wijdenes heeft nog ruimte voor meer handige vrijwilligers uit de buurt. Doe ook mee! Bij voldoende vrijwilligers, kunnen wij starten in januari 2023.

Repair Café Wijdenes zoekt buurtbewoners met verschillende vaardigheden om tijdens de Repair Café-bijeenkomsten aanwezig te zijn als reparatiedeskundige. We zoeken vooral mensen die handig zijn met:

* kleding/textiel * fietsen
* elektrische apparaten * meubels/houten voorwerpen
* computers * algemene herstelwerkzaamheden

En die het leuk vinden om één keer in de maand op de zaterdagochtend tussen 10-12 uur hun kennis te delen met buurtgenoten.

Daarnaast zoeken we mensen die tijdens de bijeenkomsten de functie van gastvrouw/heer willen vervullen. Je zorgt voor koffie en thee, heet de bezoekers welkom en fungeert als aanspreekpunt voor zowel de bezoekers als de reparateurs in het Repair Café.

Meer weten over het Repair Café? Kijk op de landelijke site Repaircafe.org

Aanmelden als vrijwilliger? Stuur een bericht naar [email protected] of via telefoonnummer: 06-18119304 Vermeld hier je specialiteit / handigheid, motivatie om mee te doen en je beschikbaarheid.

dorpsgenoten gezocht voor organisatie

Wij willen de komende maanden weer leuke activiteiten voor de jeugd in Wijdenes en omstreken op de agenda zetten. Er zijn door een aantal tieners, ouders en andere dorpsbewoners al flink wat ideeën bedacht en wij hopen dat jullie samen met ons deze activiteiten willen gaan organiseren.
Wil je meedoen met de organisatie van een activiteit en lijkt het je leuk om samen met andere dorpsgenoten bijvoorbeeld een MudRun 7 Slotenloop te gaan organiseren! Voor alle activiteiten hebben wij ook vrijwilligers nodig voor de opbouw en de uitvoering. Ben je meer van de opbouw/uitvoering dan van het organiseren? Helpende handjes zijn altijd zeer welkom. Meld je aan via: [email protected] of via telefoonnummer: 06-18119304 en vermeld in welke activiteiten je interesse hebt.


Block je agenda voor:

 Legobouw week in de kerstvakantie, basisschool en 1e v.o.
 MudRun 7 Slotenloop, voorjaar 2023, 12+
 Lasergame wedstrijden buiten, voorjaar/zomer 2023, basisschool en 12+

Sjoelen in de Wiekslag

Sjoelen is een leuke bezigheid waarin je steeds beter wordt door het vaak te doen. De sjoelgroep in dorpshuis de Wiekslag is op zoek naar nieuwe spelers. Van beginneling tot ervaren speler, iedereen is welkom om mee te komen spelen. Gezelligheid speelt een belangrijke rol. Het koffie- of theekopje is voor ons net zo belangrijk als de sjoelschijf!

Data: iedere maandagochtend met uitzondering van vakantie en feestdagen.
Tijd: van 09:30 -11:30 uur.
Kosten: € 2,- inclusief koffie en thee.
Doelgroep: 55 plus.
Locatie: dorpshuis de Wiekslag, Molenweg 25 Wijdenes.
reserveren: via de inschrijfpagina op deze website of bel met telefoonnummer: 06-18119304.

Koersbal spelers gezocht!

De Koersbalgroep in dorpshuis de Wiekslag is op zoek naar nieuwe spelers. Van beginneling tot ervaren speler, iedereen is welkom om mee te spelen. Gezelligheid speelt een belangrijke rol. Kom een keertje meedoen in dorpshuis de Wiekslag.

Data: Bij genoeg animo starten we in oktober 2022
Doelgroep: 55 plus.
Locatie: dorpshuis de Wiekslag, Molenweg 25 Wijdenes.
reserveren: www.hetwijdenest.nl / telefoon: 06-18119304.

Jeu de Boules spelers gezocht!

Elkaar samen ontmoeten op de Jeu de Boules baan gelegen in het seniorenhofje de Wieken in Wijdenes. Met een groep gezellig en ontspannen bezig zijn. Dat kan!

Jeu de boules (Petanque) is een spel waarin precisie, vaardigheid, concentratievermogen en strategie een belangrijke rol spelen. Het aantrekkelijke van het spel is dat het zowel door jongeren als door ouderen gespeeld kan worden. Het is een leuke manier om in beweging te zijn.

Wij zijn op zoek naar Jeu de Boules spelers, met of zonder ervaring.
Geef u nu op bij Brede School ’t WijdeNest als u benaderd wilt worden voor een aantal prachtige zomerdagen en/of avonden vol Frans spelplezier.

Laat dan een e-mail achter op onze website of schrijf u in op deze activiteit via de inschrijfpagina op deze website. Bij genoeg animo gaan we deze activiteit starten.

Extra subsidie voor sport en bewegen in de gemeente Drechterland

Als sportvereniging, sportaanbieder of andere (maatschappelijke) partij wilt u graag activiteiten organiseren die bijdragen aan een vitaal sport- en beweegklimaat. Vanuit het Sportakkoord Drechterland beweegt is extra subsidie vrijgemaakt om sporten en bewegen te stimuleren. Sportverenigingen, -aanbieders en organisaties met een maatschappelijke rol in de gemeente kunnen hier aanspraak op maken.   

Het doel van het Sportakkoord is om de organisatie en de financiën van de sport toekomstbestendig te maken. Het uitgangspunt van het sportakkoord Drechterland beweegt is meer inwoners van Drechterland met plezier laten sporten en bewegen! In het akkoord zijn drie ambities uitgewerkt namelijk: 

  1. Iedereen moet kunnen sporten en bewegen 
  2. Vitale sportaanbieders 
  3. Van jongs af aan vaardig in bewegen 

Het beoordelen van de aanvragen gebeurt zorgvuldig door de kerngroep. De kerngroep bestaat uit een team mensen met een hart voor sport en veelal betrokken bij een vereniging of een maatschappelijke organisatie. Onze kerngroep is enthousiast en streeft ernaar om zo goed mogelijk uitvoering te geven aan de inhoud van het sportakkoord. Onze rol is samenvattend: het promoten van het sportakkoord, beoordelen van initiatieven, uitvoering initiatieven waarborgen, financiën controleren en een warme relatie onderhouden met alle aanvragers. Zo blijven we op de hoogte en kunnen we waar nodig bijsturen en ondersteunen. In 2020 zijn zeven initiatieven goedgekeurd.

Sportorganisaties en -aanbieders die de samenwerking zoeken met andere partijen maken de meeste kans op de subsidie. Denk hierbij aan een officiële opening van het seizoen, samenwerking met andere aanbieders of het opzetten van een nieuw beweegaanbod voor een nieuwe doelgroep. Maar ook vraagstukken rondom de inzet van vrijwilligers, ledenbinding of het bijdragen aan een gezonde sportkantine kunnen prima initiatieven zijn. Het hoeft geen groot initiatief te zijn, als het maar positief bijdraagt aan sporten en bewegen binnen onze gemeente.

Meer weten en/of aanmelden? Dat kan door een mail te sturen naar: [email protected]

Inschrijfformulier

Op deze pagina kan het inschrijfformulier worden ingevuld voor de activiteiten van Brede School 't WijdeNest. Voor meer informatie over de activiteiten verwijzen wij naar ons activiteitenprogramma op deze website.

Spelregels

Inschrijven voor cursussen en activiteiten kunt u doen via ons digitale inschrijfformulier welke u vind onder de button; inschrijfformulier. Deelnemen kan alleen als u of uw kind woonachtig is in Wijdenes, Oosterleek of Schellinkhout.

Brede School 't WijdeNest

Brede School ’t WijdeNest is opgericht in 2004 en is een van de eerste Brede Scholen in Nederland.