Ons activiteitenaanbod vind u op deze pagina.

pop-up koffie

Buurtbewoners en dorpsgenoten zijn woensdag 29 maart welkom bij de Pop-up koffie van Mee & de Wering!

Lotte de Kroon en Rianne Appel informeren bezoekers over de mogelijkheden van activiteiten, diensten en voorzieningen op het gebied van wonen en welzijn.

Wilt u hier mee over weten of heeft u een hele andere vraag? Wij denken graag met u mee! Tijdens het koffiemomentje kunt u ook uw buurtgenoten (beter) leren kennen.

De koffie en thee wordt u gratis aangeboden.

 

SWAMP

Swamp tieneravond op vrijdag 21 april, 5 en 19 mei 2023
Groep 8 en V.O. van 19:00 tot 21:30 uur
Wat kost dat dan? Entree en limonade gratis, consumpties zijn te koop.
Wat kan je bij ons doen? Xbox, Wii, PlayStation, voetbaltafel, tafeltennis, voetbal, films, spelletjes. Locatie: Molenweg 25 in Wijdenes

Wijdenes start eigen Repair Café

Repair Café in Wijdenes is een buurtinitiatief dat repareren promoot als alternatief voor weggooien. De initiatiefnemers organiseren elke maand een Repair Café in dorpshuis de Wiekslag. Inwoners kunnen hier naartoe komen met hun kapotte spullen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. Repair Café Wijdenes heeft nog ruimte voor meer handige vrijwilligers uit de buurt. Doe ook mee! Bij voldoende vrijwilligers, kunnen wij starten in januari 2023.

Repair Café Wijdenes zoekt buurtbewoners met verschillende vaardigheden om tijdens de Repair Café-bijeenkomsten aanwezig te zijn als reparatiedeskundige. We zoeken vooral mensen die handig zijn met:

* kleding/textiel * fietsen
* elektrische apparaten * meubels/houten voorwerpen
* computers * algemene herstelwerkzaamheden

En die het leuk vinden om één keer in de maand op de zaterdagochtend tussen 10-12 uur hun kennis te delen met buurtgenoten.

Daarnaast zoeken we mensen die tijdens de bijeenkomsten de functie van gastvrouw/heer willen vervullen. Je zorgt voor koffie en thee, heet de bezoekers welkom en fungeert als aanspreekpunt voor zowel de bezoekers als de reparateurs in het Repair Café.

Meer weten over het Repair Café? Kijk op de landelijke site Repaircafe.org

Aanmelden als vrijwilliger? Stuur een bericht naar [email protected] of via telefoonnummer: 06-18119304 Vermeld hier je specialiteit / handigheid, motivatie om mee te doen en je beschikbaarheid.

dorpsgenoten gezocht voor organisatie

Wij willen de komende maanden weer leuke activiteiten voor de jeugd in Wijdenes en omstreken op de agenda zetten. Er zijn door een aantal tieners, ouders en andere dorpsbewoners al flink wat ideeën bedacht en wij hopen dat jullie samen met ons deze activiteiten willen gaan organiseren.
Wil je meedoen met de organisatie van een activiteit en lijkt het je leuk om samen met andere dorpsgenoten bijvoorbeeld een MudRun 7 Slotenloop te gaan organiseren! Voor alle activiteiten hebben wij ook vrijwilligers nodig voor de opbouw en de uitvoering. Ben je meer van de opbouw/uitvoering dan van het organiseren? Helpende handjes zijn altijd zeer welkom. Meld je aan via: [email protected] of via telefoonnummer: 06-18119304 en vermeld in welke activiteiten je interesse hebt.


Block je agenda voor:

 Legobouw week in de kerstvakantie, basisschool en 1e v.o.
 MudRun 7 Slotenloop, voorjaar 2023, 12+
 Lasergame wedstrijden buiten, voorjaar/zomer 2023, basisschool en 12+

Sjoelen in de Wiekslag

Sjoelen is een leuke bezigheid waarin je steeds beter wordt door het vaak te doen. De sjoelgroep in dorpshuis de Wiekslag is op zoek naar nieuwe spelers. Van beginneling tot ervaren speler, iedereen is welkom om mee te komen spelen. Gezelligheid speelt een belangrijke rol. Het koffie- of theekopje is voor ons net zo belangrijk als de sjoelschijf!

Data: iedere maandagochtend met uitzondering van vakantie en feestdagen.
Tijd: van 09:30 -11:30 uur.
Kosten: € 2,- inclusief koffie en thee.
Doelgroep: 55 plus.
Locatie: dorpshuis de Wiekslag, Molenweg 25 Wijdenes.
reserveren: via de inschrijfpagina op deze website of bel met telefoonnummer: 06-18119304.

Koersbal spelers gezocht!

De Koersbalgroep in dorpshuis de Wiekslag is op zoek naar nieuwe spelers. Van beginneling tot ervaren speler, iedereen is welkom om mee te spelen. Gezelligheid speelt een belangrijke rol. Kom een keertje meedoen in dorpshuis de Wiekslag.

Data: Bij genoeg animo starten we in oktober 2022
Doelgroep: 55 plus.
Locatie: dorpshuis de Wiekslag, Molenweg 25 Wijdenes.
reserveren: www.hetwijdenest.nl / telefoon: 06-18119304.

Jeu de Boules spelers gezocht!

Elkaar samen ontmoeten op de Jeu de Boules baan gelegen in het seniorenhofje de Wieken in Wijdenes. Met een groep gezellig en ontspannen bezig zijn. Dat kan!

Jeu de boules (Petanque) is een spel waarin precisie, vaardigheid, concentratievermogen en strategie een belangrijke rol spelen. Het aantrekkelijke van het spel is dat het zowel door jongeren als door ouderen gespeeld kan worden. Het is een leuke manier om in beweging te zijn.

Wij zijn op zoek naar Jeu de Boules spelers, met of zonder ervaring.
Geef u nu op bij Brede School ’t WijdeNest als u benaderd wilt worden voor een aantal prachtige zomerdagen en/of avonden vol Frans spelplezier.

Laat dan een e-mail achter op onze website of schrijf u in op deze activiteit via de inschrijfpagina op deze website. Bij genoeg animo gaan we deze activiteit starten.

Inschrijfformulier

Op deze pagina kan het inschrijfformulier worden ingevuld voor de activiteiten van Brede School 't WijdeNest. Voor meer informatie over de activiteiten verwijzen wij naar ons activiteitenprogramma op deze website.

Spelregels

Inschrijven voor cursussen en activiteiten kunt u doen via ons digitale inschrijfformulier welke u vind onder de button; inschrijfformulier. Deelnemen kan alleen als u of uw kind woonachtig is in Wijdenes, Oosterleek of Schellinkhout.

Brede School 't WijdeNest

Brede School ’t WijdeNest is opgericht in 2004 en is een van de eerste Brede Scholen in Nederland.