Doe mee in het Repair Café!

Repair Café in Wijdenes is een buurtinitiatief dat repareren promoot als alternatief voor weggooien. De initiatiefnemers organiseren elke maand een Repair Café in dorpshuis de Wiekslag. Inwoners kunnen hier naartoe komen met hun kapotte spullen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. Repair Café Wijdenes heeft nog ruimte voor meer handige vrijwilligers uit de buurt. Doe ook mee! Bij voldoende vrijwilligers, kunnen wij starten in januari 2023.

Repair Café Wijdenes zoekt buurtbewoners met verschillende vaardigheden om tijdens de Repair Café-bijeenkomsten aanwezig te zijn als reparatiedeskundige. We zoeken vooral mensen die handig zijn met:

* kleding/textiel * fietsen
* elektrische apparaten * meubels/houten voorwerpen
* computers * algemene herstelwerkzaamheden

En die het leuk vinden om één keer in de maand op de zaterdagochtend tussen 10-12 uur hun kennis te delen met buurtgenoten.

Daarnaast zoeken we mensen die tijdens de bijeenkomsten de functie van gastvrouw/heer willen vervullen. Je zorgt voor koffie en thee, heet de bezoekers welkom en fungeert als aanspreekpunt voor zowel de bezoekers als de reparateurs in het Repair Café.

Meer weten over het Repair Café? Kijk op de landelijke site Repaircafe.org

Aanmelden als vrijwilliger? Stuur een bericht naar [email protected] of via telefoonnummer: 06-18119304 Vermeld hier je specialiteit / handigheid, motivatie om mee te doen en je beschikbaarheid.

Brede School 't WijdeNest

Brede School ’t WijdeNest is opgericht in 2004 en is een van de eerste Brede Scholen in Nederland.